Misyon-Vizyon Ve Temel Değerlerimiz

  • Misyon

Makine mühendisliğinin farklı alanlarında bilim ve teknoloji üretimine katkıda bulunmak, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, problem çözme ve analitik düşünme yeteneğine sahip, iş dünyasında, sanayide ve kamuda bütünleşik ve uygulamalı süreç yönetimi odaklı teknik ya da idari pozisyonlara yönelik üstün nitelikli mühendisler yetiştirmek ve sanayi ile işbirliği içerisinde yürütülen mühendislik faaliyetleriyle ülkemizin teknolojik gelişimine destek olmaktır.

  • Vizyon

Makine Mühendisliği bölümü olarak, teknolojik yenilikleri takip eden, öncü araştırmalar ve eğitim programlarıyla uluslararası alanda saygın bir konuma ulaşmayı hedefleyen, mükemmeliyetçi bir vizyonla donanmış bir eğitim ve araştırma merkezi olmak

  • Temel Değerlerimiz

Mesleğinde deneyimli mezunlara sahip olmayı, katma değeri yüksek olan başarılı çalışmalara imza atmayı ve uluslararası projelerde söz sahibi olmayı hedefleyen bölümümüz aşağıdaki temel değerleri kendisine amaç edinmiştir.

Bölümümüzü tercih edenlerin sayısını arttırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir bölüm düzeyini yakalamak ve akredite olmak.

Eğitim-Öğretim kalitesini yükseltmekle birlikte yurtiçi ve yurtdışı proje desteklerinden azami derecede yararlanmak.

Bölümümüz bünyesindeki Anabilim Dallarında nitelikli öğretim üyesi sayısını arttırmak.

Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde bölgede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmayı teşvik etmek.

Bölümdeki akademik personelin ulusal ve uluslararası üniversiteler ile iletişimini teşvik etmek, başarılı çalışmalar yürüten personeli desteklemek.

Öğrencilerimizin bölümümüze daha iyi motive olmalarını sağlamakla birlikte kendilerine geleceğin mühendisleri olmaları bilincini kazandırmak.

Meslek etiği ilkelerine bağlı olan ve ekip çalışması becerisini kazanmış olan öğrenciler yetiştirmek.

Uluslararası düzeyde bilimsel gelişmeleri takip etme ve bu gelişmelere katkı yapma yetkinliğini sağlayan öğrenciler yetiştirmek.

Toplumsal sorunlara karşı duyarlı olan ve bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmayı amaç edinen mühendisler yetiştirmek.

Dış yönlendirmelerden bağımsız, çıkar çatışmalarına izin vermeden, nesnel veya deneysel veriler doğrultusunda kararlar alan; görevlerini etik değerler, bilimsel öğütler ve yasalar ışığında sorumluluk bilinciyle yerine getiren mühendisler yetiştirmek.

Davranışlarında idari ve akademik personel ayırımı yapmadan, unvan, konum ve çalışılan birimden bağımsız olarak, birlikte hareket eden ve mütevazı bir yaklaşımla mücadeleci tutum sergileyen mühendisler yetiştirmek.

Sorumlulukların yerine getirilmesinde ve karşılaşılan sorunların çözümünde; bilgi, yetenek ve yetki sınırlarının farkında olarak özgürce tartışabilen, cesur ve kararlılıkla davranıp gerektiğinde özeleştiri yapan mühendisler yetiştirmek.

 


Dr. Öğr. Üyesi YUNUS DEMİRTAŞ
Güncelleme : 1.06.2023 10:46:38